Renoviranje kuće cena

Renoviranje kuće odnosno adaptacija i rekonstrukcija stare kuće može biti skupa investicija bez dobrog plana

Saveti
8. Jul 2021
9246 pregleda
Renoviranje kuće cena

Ako ste se odlučili da kupite nekretninu u vidu kuće ili vikendice pa je potrebna adaptacija ili renoviranje odnosno, da se kuća sredi kako bi bila useljiva i pogodna za život, ne bi bilo loše da se upoznate sa realnim opcijama i cenom kako se ne bi ispostavilo da cena ulaganja u kuću prevazilazi kupovinu već sređene, odmah useljive kuće po istoj ili nižoj ceni!

Koliko košta renoviranje kuće ?

Kada se kupuje kuća, mora se voditi računa da objekat bude kvalitetno izgrađen, da je od čvrstog materijala i da nema vidljivih pukotina zidova, stubova, plafona ... itd. To je vrlo važno jer je sanacija betonskih nosećih elemenata jako skupa stavka. Takođe, bolje je kupiti kuću koja nije lickana niti sređivana za prodaju. Tada niste sigurni šta je ispod fasade i da li je sve urađeno po propisu.

Ako vas baš zanima cena renoviranja kuće kod koje je potrebno obaviti rušenje postojećih zidova, ozidati nove, pa tu dolazi odmah električna instalacija, vodovodna instalacija i ostalo, zatim ako je potrebna zamena stare stolarije u ugradnja PVC/ALU stolarije, onda se cena okvirno kreće od 500-1000 eur po kvadratu. Takođe, treba gledati podove u kakvom su stanju jer nije važno da li je parket na podu ili samo fino urađena košuljica. Jeftinije je i bolje postaviti nov parket nego raditi sređivanje starog parketa koji se razmrdao jer nećete biti zadovoljni krajnjim ishodom.

Cena takođe zavisi i od toga kakve ste majstore angažovali, jer firme koje rade po sistemu ključ u ruke, imaj usvoj sistem, plan i rok i to košta čak i duplo više nego ako angažujete majstora koji će okupiti svoju ekipu. U svakom slučaju, morate imati poverenje u onoga ko vam izvodi radove na kući.

 

Renoviranje po sistemu ključ u ruke

 

Ako se odlučite da se renoviranje kuće uradi po sistemu "ključ u ruke", cena može zaista biti opravdano visoka. Prvenstveno treba imati u vidu da uvek može doći do nekih nepredviđenih okolnosti u toku rada pa se na osnovu toga svaki izvođač radova unapred obezbeci cenovno kako ne bi morao iz svog džepa da doplaćuje zbog svoh previda.

Vreme renoviranja kuće

Pored toga što se cena uzima kao glavni faktor, vreme je takođe bitna stavka jer vlasnik želi znati kada se može useliti u svoj reparirani, restaurirani, adaptirani ili jednom rečju renovirani objekat ? Uglavnom se u proseku potroši 2-3 meseca na renoviranje kuće oko 200 kvadrata kod koje je neophodno da se obave poslovi kao što su: rušenje, zidanje, malterisanje, stolarija, struja, voda, grejanje, fasada, oluci i krov.

Ako vam je potrebna ponuda za renoviranje kuće, možete angažovati veliki broj poznatih firmi koje rade ne samo u Beogradu nego i na teritoriji cele Srbije. Te građevinske firme su specijalizovane za sve vrste izvođenja radova u građevinarstvu, sa akcentom na adaptacije i renoviranje objekata kao i izgradnju od temelja do krova.

Ako ipak želite da angažujete privatne majstore, ekipu majstora onda možete postaviti svoj zahtev za ponudu kako bi vam majstori poslali svoje ponude za renoviranje kuće.

Traži ponudu za renoviranje kuće

 

Komentari

Trenutno nema komentara na ovom blogu

Dodajte komentar

Morate se prijaviti na svoj nalog da bi ste postavili komentar. Log in
Kategorije
Grejanje i hlađenje
Grejanje i hlađenje - Napišite vaša iskustva u vezi grejanja i hlađenja na našem sajtu. Sve o klimi, inverteru, kotolovima za grejanje.
Saveti
Korisni saveti za majstore, oglašivače, firme, klijente.
Zanimljivosti
Zanimljivosti, zanimljive ideje, predlozi, uradi sam, pdf i video tutorijali
Uradi sam
Uradi sam, po svojoj želji uz pomoć naših predloga. Korisna uputstva za majstore i hobiste
Poslednje komentarisano
Odličan tekst. Dodali bi smo samo da je TA peć veliki potroš...
Ušteda struje